Fietsvakanties

Fietsvakanties zijn zeer populair onder ouderen, senioren en 50+’ers.

Tip! Lees ook ons artikel: 6 Prachtige Fietsroutes voor een Onvergetelijke Fietsvakantie 

Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat deze groep de belangrijkste markt is voor fietsvakantie. Dat is niet zo gek, want een fiets vakantie is heerlijk ontspannend, u kunt veel van de omgeving zien én u bent lekker actief bezig. Lekker in uw eigen tempo mooie landschappen verkennen dus! Fietsvakanties zijn te vinden voor elk niveau, in binnen- én buitenland.

fiets vakantie

Fietsvakanties: ideaal voor ouderen, senioren en 50+’ers

Regelmatig fietsen is erg goed voor uw conditie en om uw gezondheid op peil te houden. . Fietsen is namelijk goed voor de bloedsomloop, bevordert de ademhaling en is goed voor de longcapaciteit. Bovendien blijkt uit onderzoek dat fietsen de kans op hartkwalen, diabetes en een hoge bloeddruk vermindert!

Voor ouderen en senioren is een fietsvakantie interessant omdat fietsen een manier is van onbelast bewegen. De heupen, de enkels en de knieën –  toch vaak kwetsbare lichaamsdelen bij oudere mensen – worden gespaard.

Wat doet u op een fietsvakantie?

Er zijn veel verschillende soorten fietsvakanties. Fietsvakanties krijgen meestal van de organisatie een indicatie van het vereiste niveau, zodat u zeker weet dat de afstanden en beklimmingen niet te zwaar zijn voor u.

Meestal overnacht u in hotels en fietst u overdag van het ene hotel naar het andere. Afhankelijk van de organisatie gebeurt dit met kleine of grote groepen, soms fietst ook een begeleider mee. Het bagagevervoer wordt meestal voor u verzorgd, zodat u geen onnodige kilo’s hoeft te vervoeren.

Onderweg heeft u veel tijd om de omgeving te bekijken en het is dan ook meestal absoluut mogelijk om onderweg even te stoppen om foto’s te maken, even op een terrasje te zitten of een kerkje of kasteel te bekijken. Zo zijn fietsvakanties een ideale mix van beweging, ontspanning en het verkennen van de omgeving.

Fietsvakanties worden onder andere georganiseerd in landen als Frankrijk, Italië, Denemarken, Spanje, Duitsland, België, Nederland en Indonesië.

Mallorca – Bron: WikiMedia Commons

Fietsvakanties voor alleenstaande ouderen

Fietsvakanties zijn vaak ook zeer geschikt voor alleenstaande ouderen, zeker als u kiest voor een groepsreis. Bij een groepsreis fietst u in gezelschap van anderen en heeft u onderweg veel mogelijkheden om elkaar beter te leren kennen.

Tip: Informeer bij uw reisorganisatie vooraf naar de samenstelling van de groep, zodat u zeker weet dat u als alleenstaande (wij gebruiken liever het woord: alleengaande) goed binnen de groep past!

Fiets-Fun fietsvakanties Frankrijk, Italië, Denemarken, Spanje, Duitsland, België, Nederland en Indonesië.

Bijzondere variant: de fiets-vaar-vakantie

Een leuke variant op de fietsvakantie die sterk in opkomst is, is de fiets-vaar-vakantie. Met een luxe hotelboot vaart u over de Europese rivieren of langs de Europese kusten.

Overdag trekt u er op uit met de fiets om bijzondere landschappen en steden te verkennen. Uw accommodatie reist met u mee: u slaapt elke nacht in hetzelfde bed, maar wel in een andere stad! Zo kunt u in relatief korte tijd veel verschillende gebieden verkennen op de fiets!

Fietsvakanties worden onder andere aangeboden door: