Avontuurlijke reizen

avontuurlijke reizen voor ouderen

Oud van lijf maar jong van geest? Er zijn ook voor ouderen, senioren en 50+’ers tal van mogelijkheden voor avontuurlijke reizen! Zowel binnen als buiten Europa kunt u uw hart ophalen door gebieden te verkennen die u tot nu toe enkel kent van televisie en boeken.

De safari: het ultieme avontuur, ook voor ouderen en senioren!

Heeft u er ook altijd van gedroomd om wilde beesten zoals leeuwen en giraffes in het echt te zien? Op safari in Afrika is uw ultieme kans om dit grote avontuur aan te gaan. Er zijn meerdere organisatie die safaris aanbieden die uitermate geschikt zijn voor jong én oud.

safari leeuw

Professionele begeleiding en vervoer zijn natuurlijk essentieel, maar na een dag genieten van natuur in zijn puurste vorm is het natuurlijk ook heerlijk om terug te keren in de bewoonde wereld.

Voor de echte avonturiers zijn wandel- en kampeervakantie natuurlijk ook mogelijk, voor de rest staat een comfortabel bed en lekke douche te wachten. De keuze is aan u!

Azië en Oceanië : ouderen ontdekken het verre oosten

Ook ouderen, senioren en 55+’ers ontdekken steeds vaker het verre oosten: landen als China, India, Thailand en Japan, maar ook Nieuw-Zeelen en Australië zijn populaire reisbestemmingen.

vietnam buddha boeda standbeeld

Dompel u onder in de exotische Aziatische culturen, of geniet van het onwaarschijnlijke natuurschoon van Nieuw-Zeeland: het is even reizen maar dan heeft u ook wat!

Avontuurlijk Noord-Amerika en Zuid-Amerika voor ouderen

Amerika: het land van de onbegrensde mogelijkheden. Maar de Amerika’s (Noord- én Zuid-) zijn veel meer dan alleen de grote metropolen als New York en Los Angeles.

Canada is bijvoorbeeld een prachtige bestemming met zijn ongerepte natuur. De natuurparken in de Verenigde Staten zijn adembenemend, zoals Yellowstone Park en de Grand Canyon.

amerika verenigde staten yellowstone

In Midden- en Zuid-Amerika vindt u de sporen van de Inca’s en de Maya’s, met vergeten tempels en restanten van deze oude indrukwekkende beschavingen.

Op avontuur in Europa

Natuurlijk kunt u het ook dichter bij huis zoeken voor avontuurlijke bestemmingen voor ouderen, senioren en 50+’ers.

noorwegen fjorden

Scandinavië biedt bijvoorbeeld ongerepte natuur. Ontdek de 1000 meren van Finland of verken de Noorse fjorden. IJsland is weliswaar iets verder van huis, maar op dit vulkanische eiland kan iedere natuurliefhebber zijn hart ophalen. En heeft u al eens gedacht aan Rusland? Sint-Petersburg en Moskou zijn moderne steden met prachtige gebouwen en vooral een ongekend interessante historie.