Cruise reizen

Heerlijk op een cruise schip de wereld rondreizen, wie droomt daar nu niet van? Cruisereizen zijn ideale reizen voor ouderen, senioren en 50+’ers. Alles is uitstekend voor u geregeld, u beschikt over alle luxe die u zich maar kunt wensen en door een afwisselend programma is er altijd wel wat leuks te doen.

cruise schip 2

Soorten cruises voor ouderen, senioren en 50+’ers

Bij een cruise denkt u misschien meteen aan een reis over de grote oceanen naar de andere kant van de wereld. Het cruise-aanbod is echter een stuk diverser dan dat. Er zijn diverse soorten cruises, die allemaal heel geschikt zijn voor ouderen, senioren en 50+’ers.

  • De Zeecruise. Dit is de bekendste vorm van een cruisereis. Op gigantische schepen met meer dan 1000 passagiers vaart u over volle zee en wordt u vermaakt met alle vormen van luxe en entertainment die u zich kunt wensen.
  • De Riviercruise. De riviercruise vindt u meestal dichter bij huis. In een wat kleiner schip (enkele honderden passagiers) vaart u over de grote rivieren zoals de Rijn of Moezel, maar ook bijvoorbeeld de Nijl behoort tot de mogelijkheden. Vaak zijn deze cruiseschepen wat minder luxe dan de grote schepen van de zeecruises en zijn er minder faciliteiten aan boord. Controleer dus altijd heel goed of het aanbod wel aan uw verwachtingen voldoet.
  • De Excursiecruise. De excursiecruise is bezig aan een opmars. Vaak heel betaalbaar en dicht bij huis, is de excursiecruise een rondreis langs diverse bezienswaardigheden. U slaapt en reist op het schip, maar overdag heeft u volop mogelijkheden om aan land te gaan. Excursiecruises vindt u bijvoorbeeld bij de Griekse eilanden.

Waar u voor kiest, hangt af van uw eigen voorkeur, budget en planning. Alle cruises hebben één ding gemeen: u ervaart tegelijkertijd een gevoel van vrijheid en luxe, terwijl u de mooiste plekjes van de wereld te zien krijgt.

Cruisebestemmingen voor ouderen, senioren en 50+’ers

Als u uw keuze heeft gemaakt voor het soort cruise dat u wilt doen, is het tijd om na te gaan denken over de bestemming van uw cruise. Voor ouderen, senioren en 50+’ers is ook hier het aanbod enorm.

cruise schip

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een cruise richting het Midden-Oosten. Zeker in de winterperiode is het hier goed vertoeven en kunt u genieten van heerlijke temperaturen. Natuurlijk is ook de klassieker, de Caribische cruise, nog steeds populair en kunt u een cruisereis maken richting Noord-Amerika. Voor de echte globetrotters zijn er zelfs cruisereizen die bijna de hele wereld rondgaan!

Aan boord van uw cruiseschip

Aan boord van uw cruiseschip is er veel te doen voor ouderen, senioren en 50+’ers. De oudere doelgroep is een belangrijke doelgroep voor cruisereizen (hoewel ook steeds meer jongeren hun weg naar het cruiseschip weten te vinden!), dus de activiteiten zijn doorgaans zeer geschikt ook voor een ouder publiek.

Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • Heerlijk eten in de restaurants
  • Theater en shows bekijken
  • Casinospellen spelen
  • Heerlijk aan het zwembad liggen
  • .. en nog veel meer!

cruise schip binnen

Natuurlijk is het aanbod per cruiseship sterk verschillend. In de regel geldt: hoe groter het schip, hoe meer er te doen is. Lees toch altijd de brochures goed door en laat u goed voorlichten, voor u vertrekt. Zo weet u zeker dat uw drijvend paradijs alles te bieden heeft wat u graag wilt!